Navigacija | Pittsburghov šestorček

Timi

Lilypie 1st Birthday Ticker

Med nami (ali pa tudi ne)

tracker

A must see

Dogodek Superbowl XLII se je zgodil 10 leti 313 dneva 6 uri 3 min 55 sekundi nazaj

Zadnje objave

Pittsburghov šestorček

n tako se je končala sezona. Z fantastično tekmo, ki je ponudila vse, kar ameriški nogomet ponuja. SB

Superbowl 43 bo nedvoumno pristal na vseh mogočih seznamih najboljših superbowlov vseh časov. Vsekakor je v dobri konkurenci. Sam bi med top 5 superbowlov (in ogledal sem si vse) vključil superbowl 3 in garancija Joe-a Nematha o zmagi, superbowl 36 in zmaga patriotsov, superbowl 32 in helikopterček in pa superbowl 34 ter zgodba o pol yarda do večnosti. Superbowl 43 je kot rečeno imel veliko potez, ki ga vsekakor uvrščajo v to druščino.

harrison

Najdaljša igra v zgodovini superbowlov, najmlajši zmagovalni trener v zgodovini, velik povratek Arizone, fantastični zadnji pohod Pittsburgha, neverjetne ujete žoge na obeh straneh, nekaj zelo slabih sodniških odločitev,rekordni šesti naslov ene ekipe,… Skratka fantastičen zaključek sezone, ki je nekako zajel vase celotno dogajanje sezone. To so krasile slabe sodniške odločitve (naprimer tekma med Chargersi in Broncosi), veliki povratki, mojstrske poteze lovilcev, dolge playe, wildcat formacija, odlične obrambne poteze,… In letos je bil v kombinaciji vseh prvin najboljši Pittsburgh. Četudi končni rezultat ne kaže tako, je Pittsburgh bil mnogo boljša ekipa v zadnji tekmi. Dominiranje predvsem v prvi in tretji četrtini, ko so igralcem Arizone dopustili vsega 40 yardov je vsekakor dokaz odlične obrambe. Pravzaprav so celotni prvi polčas delali tisto, kar je bilo potrebno narediti da se je onemogočila napadalna shema Arizone: povsem so od igre odrezali Fitzgeralda. A kljub temu je bila obrambna poteza polčasa in tudi tekme prestrežena podaja Jamesa Harrisona, ki je tako vsekakor več kot upravičil titulo obrambni igralec leta. Zakaj je bila ta poteza tako pomembna? Pittsburgh je preprečil Arizoni da bi povedla ali vsaj izenačila ob polčasu. Ker je Harrison prisopihal na zadnjih atomih moči do končne cone se je celotni igralni načrt konkretno spremenil za obe ekipi. Arizona je bila primorana tako namesto vodstva ali vsaj izenačenega rezultata napadati zaostanek 10 točk, Pittsburgh pa je namesto lovljenja rezultata moral le še nadzirati potek ter se zanesti na obrambo. Tako so praktično do sredine zadnje četrtine povsem kontrolirali potek srečanja, pri tem pa so jim izdatno pomagali tudi igralci Arizone z neumnimi prekrški (naprimer podiranje držalca žoge pri prostem strelu, podiranje podajalca ob nezaključeni podaji,…). A kljub temu so se igralci Arizone zbrali, Fitzgerald pa je dokazal, zakaj je eden najboljših če ne celo najboljši lovilec v ligi. Najprej mojstrsko ujeta žoga za 1y TD, po safety-u (kjer se je dokončno izkazalo, da napadalna linija Pittsburgha še kako pogreša Faneco) pa še 64y dolga podaja, kjer je dobesedno osmešil celotno drugo linijo Pittsburgha ter odbrzel v vodstvo. A potem je na sceno kot že tolikokrat to sezono prišel Big Ben v kombinaciji s Santoniem Holmesom. Kot da pritisk zaostanka za 3 točke ni dovolj velik jih je napadalna linija z zopet neumnim prekrškom spravila še v bolj obupen položaj. A četudi Holmes še ne spada v tisto elitno skupino lovilcev, jim je dokazal, da bo vanjo spadal v prihodnosti. 73 yardov in odločili TD je vsekakor dokaz odličnosti in zanesljivosti.

holmes

Z zadnjim pohodom je tudi Roethlisberger dokazal, da je dozorel, da zna prenesti pritisk ter biti mož odločitve takrat ko je to najbolj pomembno.Četudi si Holmes zasluži MVP naslov v Superbowlu, si ekipni naslov za celotno sezono zasluži Roethlisberger. Skozi celotno sezono je dokazoval, da je igralec veliki potez, igral skozi poškodbe ter nosil veliko breme na svojih ramenih. Četudi ima navado, da predolgo drži žogo ga ravno to naredi tudi odličnega igralca. Je mojster reševanja navidez nemogočih situacij.

ss

Četudi se veliko privržencev lige NFL ne bo strinjalo in sprijaznilo z zmago Steelersov, si jo ekipa železarjev vsekakor zasluži. Ekipa je igrala daleč najtežji spored v ligi a kljub temu dosegla 12 zmag v rednem delu in 3 v posezoni. Imeli so najboljšo obrambo in dovolj soliden napad, ki se je najbolj izkazal takrat, ko je bilo to najbolj pomembno. Imeli so enega izmed najmlajših trenerjev ter kup težav s poškodbami. A igrali so s srcem ter željo po dosegi ultimativnega končnega cilja: šestega naslova najboljših, kot prvi v ligi. Koliko pomeni naslov mestu pa veliko pove sledeče: župan Pittsburgha Ravenstahl je tokrat namesto preimenovanja sebe preimenoval kar celo mesto – za 1 dan se je Pittsburgh imenoval Sixburgh ter več kot 300.000 ljudi je spremljalo t.i. victory parade svojih herojev. Samo za informacijo: v Pittsburghu živi okoli 310.000 ljudi.

PS: naslednje leto pa gremo v London na Bucse in Patse!!! WOOOHOOO!!! Se že odšteva!

  • Share/Bookmark
 

Zapisal-a maky v 4.02.2009 ob 20:01 pod Aktualno, american football, sweeeeeet

Go Steelers!!!!!! :) ))

Komentar avtor Marcos — 4.02.2009 @ 22:09