Navigacija | Steelers vs. Ravens, v.3

Timi

Lilypie 1st Birthday Ticker

Med nami (ali pa tudi ne)

tracker

A must see

Dogodek Superbowl XLII se je zgodil 10 leti 349 dneva 10 uri 41 min 20 sekundi nazaj

Zadnje objave

Steelers vs. Ravens, v.3

Tudi tole sem spisal za blog na šport.tv ampak ga objavljam tudi tu… why not…

Tretjič letos, drugič v Pittsburghu, skupaj pa že 28. Tokrat bom malce bolj predelal zgodovino in statistiko ter podal svoje mnenje na podlagi teh rezultatov.

Zgodovina je krepko na strani Pittsburgha. V skupnih dvobojih vodijo 17:10, od tega 10:4 v Pittsburghu in 6:1 v Pittsburghu od leta 2001. V končnici so se srečali le enkrat, prav tako v Pittsburghu kjer je zmaga ostala doma. Pittsburgh je v razponu od leta 2001 dosegal 20 točk na tekmo, Baltimore pa 18,5. Pittsburgh je povprečno zmagoval za 10,9 točke, Baltimore pa za 11,9 točke. Zaradi igre na Heinz fieldu, ki se je v preteklosti izkazal kot velika prednost za domače moštvo dajem 1 točko domačinom.

V primerjavi obeh QB-jev : Roethlisberger 7 tekem proti Ravensom, 13 TD in 9 prestreženih podaj. Flacco: 2 tekmi, 1 TD in 2 prestreženi podaji. V končnici: Roethlisberger 8 tekem, 6 zmag, 2 poraza, 13 TD in 11 prestreženih podaj, rating 85,15. Flacco: 2 tekmi, 2 zmagi, 1 TD, rating 73,9. Na podlagi izkušenosti tako proti Ravensom kot tudi v končnici dajem več možnosti za uspeh Roethlisberjerju. 1 točka za steelerse.

V primerjavi reciverjev:

Hines Ward je vsekakor reciver, ki lahko spremeni potek srečanja. Je odličen bloker, ima dober pregled nad igro ter lepljive roke. Letos je po dolgem času presegel 1000yardov v sezoni, dosegel pa je tudi 7 TD oz 40% TD po zraku. Na nasprotni strani mu s podobno statistko stoji Derrick Mason. Dosegel je 1037yardov in 5 TD. Poleg Masona pa sta edini pravi tarči Baltimorja le še TE Tood Heap in Mark Clayton. Skupaj sta zbrala malo čez 1100y in 6 TD. Pittsburgh ima poleg Warda še zelo uspešnega Holmesa z 821 yardi in 5 TD ter tudi Heatha Millerja in Nata Washingtona, ki sta skupaj dosegla 1150 yardov ter 6 TD, pa tudi Moore je dober lovilec. Zaradi več orožij v napadu dajem prednost Pittsburghu. 1 točka.

V primerjavi RB:

Parker letos zdrav proti Ravensom še ni igral. V prvi je bil poškodovan in ni igral, v drugi pa se je šele vračal po poškodbi ter imel le 14 poizkusov za 47y ter še dodatnih 9 po zraku na podlagi dveh ujetih podaj. V preteklosti se proti Ravensom ni ravno naigral. 6 tekem, 92 poizkusov po tleh (15,3 na tekmo), skupaj 272y oziroma 45,3 na tekmo, 9 ujetih podaj za 81 yardov in 1 td. Skratka bolj povprečna statistika. Na drugi strani se letos proti Ravensom ni naigral tudi drugi rb Steelerov Moore. V prvi tekmi je bil bolj kot ne faktor presenečenja ter izhod v sili preko screenov, na drugi pa le slaba menjava za Parkerja. V svoji karieri je igral 3 tekme proti Ravensom, imel skupno 25 poizkusov za 78 yardov ter 7 ujetih žog za 77 yardov. Na prihajajoči tekmi ga pričakujem v vlogi pobiralca screen podaj in punt/kick off returnerja. Glede na uspeh Parkerja proti slabi obrambi San Diega imam mešane občutke glede teka. Vsekakor bo tek lažji ob dobri igri po zraku ampak realno pričakujem pod 100y teka za Steelerse na podlagi odlične obrambe Ravensov proti teku. Tudi tekači Baltimore-a proti obrambi Pittsburgha niso ravno blesteči. Le’Ron McClain je odigral 4 tekme, imel 41 poizkusov za 155y in 1 TD, po zraku pa še 4 podaje za 32yardov. Pravzaprav je edini izmed tekačev, ki je imel letos solidni tekmi. V kombinaciji z Willis-om McGaheejem sta letos na obeh tekmah presegla 100y teka ter dosegla 2 TD. Ob dejstvu, da Baltimore proti Pittsburghu letos raje teče ob 1 downih (35 krat za 122 yardov) ter so sila neuspešni ko mečejo ob 1 downih (skupaj 16 krat za -7 yardov) pričakujem da bo Baltimore najprej tekel ter nato metal. Točka v tem segmentu gre zatorej njim.

Tekma tako kot obe prejšnji obeta velik spopad obramb oziroma velikih dvobojev. Vsaka stran ima odlično obrambo: Pro bowl safety-a v Polamalu-ju in Reedu, odlično ekipo linebackerjev: Scott-Lewis-Suggs pri Ravensih proti Harrison-Timmons-Woodley-Farrior. Zaradi poškodbe Suggsa kot prvega pass rusherja dajem več možnosti za uspešno oviranje podajalca Steelersom kot tudi proti teku, saj se je vrnil DE Brett Kiesel, ki bo v kombinaciji z Aaronom Smithom in Hamptonom vsekakor uspešno zapiral luknje ob teku ter hkrati pritiskal na QB-ja. Ob dejstvu, da so Ravensi proti Titansom že v prvem polčasu dopustili 250yardov ter se nato sami ustrelili v nogo, dajem točko v segmentu LB/D line Steelersom. Dvoboj cornerjev in safetyev bo vsekakor izenačen, a prednost na podlagi izkušenj rahlo namenjam Steelersom. Točke ne dobijo zaradi izjemnega Reeda, ki zna vsekakor spreobrniti srečanje z uspešno obrambo ali prestreženo podajo.

Special teams: V vračanju dajem rahlo prednost Ravensom. Namreč TD, ki ga je prejšnji teden dosegel Holmes je bil bolj kot ne preblisk. Steelersi so tradicionalno slabi v vračanju ter tudi relativno v kritju. Pol točke gre zatorej Ravensom. Na poziciji kickerja pa gre prednost Reedu pred Stoverjem. Razlog je prednost domačega igrišča. Heinz field je za kickerje izredno neusmiljeno igrišče, s slabo podlago in nepričakovanim vetrom. V kolikor bo zopet snežilo ter bo hladno vreme, bo prednost izkušenj na domačem terenu še toliko večja. Reed je namreč na Heinz fieldu v svoji karieri zgrešil večinoma tiste strele blizu ali nad 50y, za katere je Heinz field zaklet. Pol točke Steelersom.

Dvoboj trenerjev: Harbaugh se je kot novinec na mestu glavnega trenerja odlično odrezal. Ima veliko izkušenj s končnico, saj je kar 10 let treniral pri Philadelphi. Tako je večkrat izkusil, kaj pomeni igrati v tekmi za zmagovalca konference. Na drugi strani pa ima podobne izkušnje tudi Tomlin. V svoji karieri je že osvojil Super Bowl, saj je svoje obrambno naravnano znanje 5 let izpopolnjeval pri Tampa Bay-u ter 1 pri Minnesoti, v pomoč pa mu je tudi Dick LeBeau kot doktor blitzev. Tudi pri igralcih je pri Steelersih več izkušenih igralcev, saj se že četrtič v zadnjih osmih letih borijo za naslov prvaka konference. Vmes so tudi osvojili Superbowl, glavnina ekipe pa se ne spreminja oziroma nosilci ostajajo. Točko zaradi teh prednosti dobi Pittsburgh.

Rezultat tekme bo vsekakor nizek na račun odličnih obramb, veliko pa bo rezultatu doprineslo tudi vreme oziroma razmere na igrišču. Steelersi so na podlagi bolj ali manj statističnih rezultatov skupaj zbrali 5,5 točke, Ravensi pa 1,5 zatorej zmago namenja ekipi Pittsburgh Steelers.

  • Share/Bookmark
 

Zapisal-a maky v 14.01.2009 ob 17:42 pod american football, Šport