Navigacija | Po superbowlu se dan pozna

Timi

Lilypie 1st Birthday Ticker

Med nami (ali pa tudi ne)

tracker

A must see

Dogodek Superbowl XLII se je zgodil 10 leti 349 dneva 11 uri 46 min 42 sekundi nazaj

Zadnje objave

Po superbowlu se dan pozna

sem hripav… kot vsako leto… s tem da je glas letos zdržal do hmmm pol 4 ponoči… potem pa se je tekma zares razživela in “hello mr. žametni glas once again”.

no ja… giantsi so resda zelo slabo začeli sezono ampak so jo pa zato toliko bolje nadaljevali. dosegli so vse zmage na gostovanjih (to so najtežje zmage), ponovili dosežek pittsburgha izpred 2h let in zmagali 4 zaporedne gostujoče tekme tudi v končnici. tako da veliko presenečneje njihova zmaga le ni, sploh če veš, da imajo giantsi zelo zelo dobro obrambo in soliden napad. sploh strahan je dokazal, da je zares hall of famer na poziciji DE. veliko se giantsom tudi pozna, da je poškodovan shockey, ki je sicer odličen igralec, a zato tolikor slabši soigralec in velika motnja za qbja s svojim obnašanjem. sploh ker eli ni ravno neka avtoriteta in hud karakter, kjer ni zmogel uveljaviti svojega položaja nad njegovim egom. pozna se jim tudi, da je letos tiki barber komentator in ne več igralec. to dejstvo se pozna na dveh področjih. na začetku so imeli slabi run game kajti zamenjati tako dobrega igralca kot je bil tiki ni ravno preprosto. drugi je pa podoben kot pri shockeyu kajti tudi tiki je velik gobec in “all about me player”… take motnje so za mladega, dokaj nesamozavestnega qb, ki je vseskozi pod pritiskom javnosti zaradi vsega đumbusa okoli drafta ter nasploh ker igra pred najbolj kritičnim občinstvom kar jih je. tko da več avtoritete kot jo ima v huddlu, bolj samozavestno lahko igra.

giantsi so z patriotsi igrali zelo tesno že v 17.em krogu, ko so giantsi pravzaprav igrali za nič, patriotsi pa za neporaženost. za poraz je najbolj kriva zares obupna igra OL pri New Englandu, pa tudi brady je malček predolgo držal žogo. čudi me, da patriotsi niso več poizkušali z igro po tleh.

Patriotsi so pač popustili pritisku in zgodovinska priložnost je splavala po vodi. po eni strani je res tragedija, da zmagaš vse tekme rednega dela, 2 tekmi končnice in nato omagaš resnično 3 minute od raja. Po drugi strani se pa veselim za Giantse, ki so pokazali zakaj se igra do zadnjega trenutka ter da veliki favoriti ne zmagujejo vedno. MVP je bil nakoncu Eli Manning, ki je tako nasledil svojega starejšega brata Paytona. Zame osebno je bil on drugi ali tretji kandidat, osebno bi kot MVP-ja raje videl David Tyree-ja , ki je dobeseno z nohti rešil tekmo in naslov prvaka…

(vir)

tule so pa še highlitsi za tiste, ki bi si jih želeli pogledati

in pa še druga zanimiva stran največjega dogodka (ne samo športnega) leta: reklame…

letos je bila vsaka zaračunana po 2,6 mio dollarjev, pogledate pa si jih lahko na uradni strani .vseh reklam je nekih 60, kakšen prihodek je samo na račun teh reklam, ki so jih videli SAMO američani v živo pa uff… proračun manjše državice i guess. zdej pa naj samo še kak politik reče da je ameriško gospodarstvo v pizdi, če si lahko privoščijo take astronoske vrednosti za 1 reklamo. najboljše so pa itak spet od bud-a…

ps. alicia keys ma res FAT ass…

in pa še par fotk:

(link za vse fotke)

  • Share/Bookmark
 

Zapisal-a maky v 4.02.2008 ob 14:10 pod american football, Šport

Pičke. Mamu da jim ……

Komentar avtor aly — 4.02.2008 @ 14:34

jebem jim… spisk je doug…

FAK ampak a majo res vedno najbl bedna, pa kmecka mostva… najvec srece!

nc se vedno sn za N.E.!

Komentar avtor Peroksid — 7.02.2008 @ 15:02

Kul napisano!

Mene je na koncu mal zmotila, da je Brady poskušal samo z dolgimi podajami. Magari bi lepo poskušal z kratkimi podajami in takoj v out, da bi kickerju dal šanso, da dosege FG. Timeoute so mel še vse tri, tko da bi brez problema lahko, kej nardil. Drugače sm die-hard navijač Redskinsov, ampak Giantsom prvoščim zmago.

Zadnji drive gre pa v zgodovino. 4th and 1 conversion, Steve Smith 3rd and 10 in takoj v out, Elijev čudež in seveda…They’re coming on a blitz, Eli passes to Burres…TOUCHDOWN :)

Fajn je blo viset to 4ih pokonc, pa tut če padem angleščino ;)

Komentar avtor bobi — 8.02.2008 @ 01:51

don barkL

jes sm biu za new england, škoda :/

Komentar avtor don barkL — 10.02.2008 @ 01:09

don barkL

aja pa ps: svetovna head slika… K una.. nokia connecting people :D

Komentar avtor don barkL — 10.02.2008 @ 01:11

aja a sem že reku P I Č K E hh se vidmo ajd

Komentar avtor aly — 10.02.2008 @ 10:56