Navigacija | Joli in moje mnenje o njenem dopingu

Timi

Lilypie 1st Birthday Ticker

Med nami (ali pa tudi ne)

tracker

A must see

Dogodek Superbowl XLII se je zgodil 10 leti 349 dneva 11 uri 31 min 44 sekundi nazaj

Zadnje objave

Joli in moje mnenje o njenem dopingu

Objavo na to temo je spodbudila objava, ki sem jo zasledil na homerun blogu…

Čeprav ne zavračam možnosti, da je s tem vzorcem kaj narobe (tehnično gledano ), vseeno menim, da je enkrat oz. nekaj časa jemala nekaj prepovedanega.

dokaza sicer nimam, ampak veliko tako svetovno uspešnih športnikov naredi napako takrat, ko imajo slabše rezultate (pa naj bo to zaradi  poškodb ali slabega treninga). Takrat je športniku težko doumeti, da ne more dosegati taki rezultatov, kot jih je prej. Eden izmed načinov, kako priti do preteklih rezultatov je tudi doping.

Sedaj, ni vsak prepovedano poživilo enako. Prepovedan je tudi canabis, pa ne daje nobenih povečanih fizičnih zmožnosti. Drugo so stereoidi (ki so se primarno uporabljali kot dodatek za hitrejše zdravljenje poškodb), ki pa nimajo učinka, če jih vzameš enkrat. zatorej tudi zavračam in preziram vse grešnike, ki se delajo neumne, ko trdijo da nevedo kako so se AS znašli v njihovem telesu. Še enkrat, stereoidi se primarno uporabljajo v zdravstu, za hitrejše regeneriranje poškodb, izkoriščajo pa jih predvsem taki športniki, kjer je mišična masa zelo pomembna. Tudi HGH je eno takih poživil, ki povečuje mišično maso in tudi omogoča daljši trening. Razlika v primerjavi z anaboličnimi stereoidi je le ta, da se lahko uporablja tudi brez prekinitev (medtem ko je uporaba AS pogojena z obdobji nejemanja),hgh pa pravzaprav deluje šele po vsaj dvomesečni uporabi Ravno zato zavračam vse izgovore, da  niso vedeli, da jemljejo prepovedane stvari. Drugo so razne kreme, kjer pa tudi presežki niso tako visoki kot ob intervenozni uporabi.

Četudi se je Jolanda domnevno  posluževala drugačne vrste dopinga (EPO  športniki zlorabljajo kot “krvni doping”), je zame še hujša oblika kot trda poživila. EPO oz. kakršna koli oblika krvnega dopinga je namreč toliko bolj  prikrita, kar jasno kaže na tekmovalčevo željo po neodkritju. Podobno kot THG… Bolj kot je metoda prikrita in težavno odkrita, večja je zame kršitev.

  • Share/Bookmark
 

Zapisal-a maky v 20.11.2007 ob 19:46 pod Slovenija, Šport

homerun

Hvala za pingback…karkoli je jemala, če je, ni prav…Vseeno upam, da ni

Komentar avtor homerun — 20.11.2007 @ 19:53

Stari neki velik ti veš o tem. Prov zanima me kako si vse une pokale dubu z avtom.

Komentar avtor aly — 25.11.2007 @ 16:16