Navigacija | Zakaj imamo spet višje kazni za prekoračitve hitrosti, če pa ne pomagajo?

Timi

Lilypie 1st Birthday Ticker

Med nami (ali pa tudi ne)

tracker

A must see

Dogodek Superbowl XLII se je zgodil 10 leti 349 dneva 11 uri 30 min 29 sekundi nazaj

Zadnje objave

Zakaj imamo spet višje kazni za prekoračitve hitrosti, če pa ne pomagajo?

Gledam zdajle poročlila in zvem, da se bodo kazni za prehitro vožnjo v naseljih spet povečala, tako tudi za 1x. za več kot 30 čez omejitev na 1000€…

In ne morem da nebi komentiral.

Zadnje podražitve so namenjene IZKLJUČNO povečanemu kasiranju.  Od lani (al je že 2 leti mimo), ko so bile zadnje podražitve, se je število smrtnih žrtev povečalo. Se pravi je bilo prejšnje “oglaševanje”, da bodo višje kazni zmanjšalo število smrtnih žrtev navaden bullshit! Višje kazni očitno ne delujejo, zakaj jih torej spet povečati? Kazni imamo že sedaj nekje primerljive evropskih, med % smrtnih žrtev na cestah pa smo v vrhu. Kaj torej ne štima?

Zame je razlog preprost: Ker je lažje povišati kazni kot pa popraviti celotno cestno omrežje.

Lažje se je parkirati na robu ceste, ki sploh ni tako nevarna in računati za 10 km prehitro vožnjo kot pa popraviti cesto par km naprej. Preden kdo reče da naj dam primer : Radar je vseskozi pri tabli za Podplat smer Celje – Rogaška slatina ali pa pred Mestinjami 1km naprej ali pa malce naprej od gostilne Ahac. Povsod tam, kjer se da lepo ustaviti in cesta ni tako uničena. Ampak le malo naprej je tako poskokajoča, da se počutiš kot v zabaviščne centru. Tam še nikoli ni bilo radarja, popravljajo pa jo tudi ne.

Isto ižanka. Radar če je je tam ko se hiše končajo oz. pri tabli za Mateno ali pa pri pumpi. Tam, ko je cesta zares nevarna in cela razpokana pa ni šans da je.

Seveda je tudi lažje je zaračunati 450€ zaradi nehomologiranih večjih pneumatik kot pa iz prometa izločiti 30 let stare nevzdrževane stoenke in podobno, ki imajo že 10 let iste gume.Če nimaš za nove gume na 5 let in nisi sposoben  vsaj osnovno vzdrževati vozila potem bi te mogla doleteti ista kazen.

Ceste imamo obupne, v kaznih pa blestimo. Tudi “flikanja cest” ne razumem glih najbolj…  Ampak o temu kdaj drugič…

  • Share/Bookmark
 

Zapisal-a maky v 11.10.2007 ob 19:41 pod Aktualno, Nerazumljivo

tovaris

Pravzprav naj bi bil problem nesreč tudi v sestavi asfalta, ki je pri nas iz cenejših materialov in to pomeni, da ceste hitro postanejo zelo gladke in tako se podaljša tudi zavorna razdalja. S tem pa tudi število nesreč.

Komentar avtor tovaris — 11.10.2007 @ 20:21

pet-in-g-seks

povečane kazni?! a to je res, ali kaj? porkamadona.

Komentar avtor pet-in-g-seks — 11.10.2007 @ 20:22

maky

sicer že starejša novica sam danes mi je spet piskr dvignilo zato tudi objava… http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,228303&src=rp

Komentar avtor maky — 11.10.2007 @ 21:18

mah…. prodau bom auto! :D

Komentar avtor Peroksid — 12.10.2007 @ 13:37